lördag 8 november 2008

lego på lure coursing!

idag var det äntligen lure coursing-premiär för lego! eftersom han blev skadad i somras så har han inte kunnat springa tidigare men som tur var så var det ett tillfälle till nu innan vintern så vi tog och åkte till småland idag! när det gäller en sport som lure coursing så får man vara beredd på att åka ett antal mil... men det var det värt.

en greyhound blev tyvärr skadad men jag hoppas att det gick bra hos veterinären! det hände precis innan det var dags för lego att springa sitt första lopp så det kändes lite obegagligt i det nervösa matte-hjärtat att släppa iväg lego men allt gick bra!




eftersom lego aldrig har sprungit förut så fick han springa som nummer 4.
under de lopp som var innan skulle lego stå och titta på för att försöka få upp ett intresse för "luren"... det var inga som helst problem! han skrek och pep och hoppade och gnällade och skrek lite till! varför fick inte han springa för?!


lillebrorsan noah var givetvis med och hejade på "team lego"
noah var jätteduktig trots alla hundar som var där.
han var vääääldigt intresserad under de lopp som pågick men jag tror nog att han hellre ville leka och springa med den andra hunden än att jaga plastpåsen...


lego undrar fortfarande när det blir hans tur egentligen?



det var en annan whippet med som inte heller hade sprungit förut, han stod också och tittade väldigt nyfiket och avundsjukt när alla andra sprang!


en till nybörjare - en superfin italiensk vinthund


liten möter stor


det var även ett antal salukis med och sprang, de är så fina!


den här borzoien tyckte inte alls att han skulle komma till matte efter att han hade sprungit klart...


trött på att vänta!


matte, måste jag ha munkorg?


LEGOS FÖRSTA LOPP


först var det dags att prova ut munkorgen, det finns olika modeller men den här satt överlägset bäst på lego. jag trodde att han skulle protestera men han var jätteduktig!


sedan är det dags att värma upp lite


lego gör sig redo!


hopp iväg! han hade inga som helst problem med att förstå vad han skulle göra ;)


min, min! döda, döda! åh, jag har fångat en plastpåse, tjoho!


LEGOS ANDRA LOPP


världens finaste whippet står och väntar


lego står och väntar på hans tur, han skakade av upphetsning :)


hihi!


miiiiiiin!
efter andra loppet så ville inte lego släppa "luren" alls.. jonathan fick bända upp munnen på lego och efter ett tag så lyckades de gå därifrån ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Duktig han är! Den munkorgen är bäst på Poppy också, ska ta och investera i en egen. Jag har tur som bara har 2 mil till närmsta LC träning, slut för säsongen dock. Tänkte även prova på rundbana i år, finns på samma ställe som LCn, Greyhound Park i Åkersberga

Anonym sa...

Härligt att intresset finns redan från början - inget tragglande med föremålsintresse eller jaktlustträning där inte...
Ska bli kul att följa hans springkarriär! :)

Anonym sa...

haha, man kan inte hjälpa att tycka att dom verkar lite korkade som springer efter påsar. ;) men bara det är roligt så är väl det huvudsaken! :) kul att du hann ta lite bilder med, det gillar vi här hemma. ;)

Sara & Zombie sa...

Vad roligt ni såg ut att ha! Lego verkar ju vara en naturbegåvning på det här med LC. Skönt att höra att han är helt frisk igen.

Anonym sa...

Men va roligt att de gick så bra! Han ser verkligen ut att stortrivas... :)

Anonym sa...

Häftigt att se lite andra hundgrenar!! Å vad skönt att han är såpass bra i benet igen så han kan göra det han är avsedd för :D

Anonym sa...

Å va roligt det ser ut!