söndag 19 oktober 2008

ihopsydd!

natten var väldigt jobbig då lego pep hela tiden så jag sov inte många minuter. han kan som tur är inte slicka på såret men han kan krafsa på det med bakbenen så han fick ha en tratt som kjol.. det var inte särskilt uppskattat och så verkade han ha ont så jag förstår att han pep! igår ringde vi blå stjärnan i göteborg (eftersom det var stängt i borås) och beskrev såret. de trodde som sagt inte att det behövde sys men ifall såret skulle så fult ut eller vi kände oss tveksamma skulle vi kontakta blå stjärnan i borås. i morse när vi undersökte såret så var det någon äcklig bubbla eller blåsa med blod under så vi ringde djursjukhuset här i stan och beskrev vad som hade hänt och hur det såg ut. de tyckte absolut att det skulle undersökas så antingen fick vi åka in idag och betala jourtaxa eller ha is i magen och vänta till imorgon. vi valde utan tvekan att åka in idag!


det bestämdes att lego skulle "få lite sus i huvudet" som veterinären så roligt uttryckte det. jag svarade henne att det inte är så fel att få lite sus i huvudet ibland - jonathan sa efteråt att veterinären säkert tror att jag röker hasch hemma.. ;) lego gick motvilligt iväg med veterinären medan vi åkte till apoteket för att hämta ut smärtstillande + antibiotika. när vi kom tillbaka så var lego ihopsydd och det var tur att vi åkte in! det var en ficka som var 1-2 centimeter från såret som vi aldrig hade upptäckt och kunnat rengöra själva så han fick ett dränage också, tillsammans med ett gäng stygn eftersom veterinären var tvungen att sy som ett kors eftersom det saknades hud.


som tur är så behöver han inte tratt fortfarande men eftersom han inte får krafsa så fick vi som skötselråd att lego kan ha en t-shirt på sig under tiden som dränaget och stygnen sitter. när vi var klara på djursjukhuset så åkte vi därför iväg till djuraffären och köpte en moderiktig randig tröja med huva till lillkillen. vi köpte dessutom en jättebra och fin sele som inte är i vägen för stygnen eller dränet så att han inte behöver ha halsband som han hatar så mycket.


det var skönt att han blev ihopsydd så att såret är mer under kontroll och att han fick antibiotika och smärtstillande. efter legos 2 återbesök som nu väntar så hoppas jag att han slipper åka till djursjukhuset mer. skönt också att han slipper tratt och nu när han har t-shirt behöver jag inte oroa mig för att noah är där och slickar heller!

idag är tandvärken borta också så det är lite mer positivt här hemma... nu ska vi kura ihop oss i soffan och se på film och bara mysa!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Usch va tråkigt! men bra att det löste sig iallafall... nu hoppas vi på en snabb och smärtfri läkning! snygg han var i tröjan! nu vill vi se selen också ;)

Anonym sa...

söt söt söt! :) jag tror nog han gillar sin tröja, han ser mer än nöjd ut! :)

Cilla sa...

Uj uj uj så trist,men man blir ju nästan avis på den där t-shirten... den var ball!

Anonym sa...

Men lilla söta lego! Nu får det vara slut med otur för långnäsan! Vilken fin tröja han har fått, tror Poppy är lite avundsjuk på den!

Pia sa...

Vilken tur att kom iväg så blir det förhoppningsvis inte så långdraget Vad snygg han blev i tröjan sötnosen

Anonym sa...

Hej
Ja bägge får CDD nu Jag hade ett annat till Wilma innan Men när Acke skulle ha både CDD och Kidneysupport Så tänkte jag att hålla på med 3 olika foder blev bara för mycket, så därför får hon oxå det, fast hon inte har några problem. Hon mår alldeles utmärkt av det, precis som Acke och bajsar SÅÅÅ mycket mindre ;)

evy sa...

Heisann
Stakkars Lego, men så utrolig søt han var i genseren sin..

Anonym sa...

Det var visst nära att vi träffade på varandra i väntrummet på blå stjärnan, fast vi valde att avvakta till på måndagen, det gick bra som tur är. :-) Hoppas Lego kryar på sig snabbt! Tröjan var jättefin!

Anonym sa...

Starkars lillbusen... Nu hoppas jag att ni inte behöver besöka veterinärer på lääänge, det har ni gjort tillräckligt nu! Krama om grabbarna! Skönt att din tandvärk släppt lite för det är ju olidligt. kram

Anonym sa...

Vilken otur han har hoppas att det läker och att han får vara frisk så han får busa av sig.

Eva &Angie

Anonym sa...

Vilken otur ni verkar ha just nu. Men han ser ut att trivas i sin nya tröja!. : (Eller så var han bara så trött efter en tidigare sömnlös natt).. Iallafall så tycker vi att tröjan var riktigt snygg. (En sån måste jag köpa till pegi). Ja jag hoppas med på ridhus har en positiv effekt på poängen.. :)

Elin sa...

Lille stackaren :( Men en fin tröja fick han i alla fall ;)